ΤΟ Α.Π.Θ. «ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ» Ή «ΝΑΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ»? 

ΤΟ Α.Π.Θ. «ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ» Ή «ΝΑΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ»? 

Χρόνος Ανάγνωσης: 3'
22 Σεπ 2022
ΤΟ Α.Π.Θ. «ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ» Ή «ΝΑΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ»? 
Χρόνος Ανάγνωσης: 3'

Είναι αναγκαίο η κοινωνία και οι Φορείς της πόλης να αποφασίσουμε. 

Το Α.Π.Θ. θέλουμε να είναι «ανοικτό στη κοινωνία», επιτρέποντας ανοικτές κοινωνικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις ή να είναι αποκλειστικά «Ναός Εκπαίδευσης των νέων μας»? 

Πιστεύουμε ότι με τα σημερινά χαρακτηριστικά, Η ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ, διότι χαρακτηρίζοντας τα Πανεπιστήμια ανοικτά στην κοινωνία, δίνεται το δικαίωμα σε όλους να κινούνται ελεύθερα εκεί. 

Κάθε διαμαρτυρόμενη ομάδα ανθρώπων έχει το δικαίωμα, διαδηλώνοντας παράνομα τα όποια αιτήματά της, να εισέλθει σε Πανεπιστημιακούς χώρους παρασύροντας και εκθέτοντας την Αστυνομία, η οποία έλαβε εντολή να  εμποδίσει την πορεία της.

Έτσι, ακόμα και τα κυλικεία έχοντας χαρακτήρα ανοικτού καφενείου, γίνονται ελεύθερα κέντρα διακινητών ναρκωτικών, που απευθύνονται στους νέους μας!

Η υπάρχουσα Νομοθεσία σήμερα με αυτόν τον τρόπο δίνει τη δυνατότητα να προκληθούν ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ  με κομματικά ή πολιτικά κίνητρα, χωρίς κανένα θετικό αποτέλεσμα για τη πόλη! 

Πιστεύουμε τελικά ότι, ένας ΝΟΜΟΣ ο οποίος θα χαρακτηρίζει τα Πανεπιστήμια διοικητικά ως «ΝΑΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ», σταδιακά θα δημιουργήσει την ίδια νοοτροπία και σεβασμό που υπάρχει και για τις εκκλησίες και θα δώσει τη λύση απαγορεύοντας αυστηρά κάθε άλλη δραστηριότητα και δεν θα χρειάζεται η συχνή παρουσία της Αστυνομίας!

Ως πότε θα μένουμε απαθείς στην εκμετάλλευση του Πανεπιστημίου?

Τα Πανεπιστήμια είναι δημόσια περιουσία, ανήκουν στον Ελληνικό λαό και στην ευρύτερη κοινωνία της πόλης τους και δημιουργηθήκαν για την εκπαίδευση και την πρόοδο των νέων μας και μόνο για αυτό!

Η Θεσσαλονίκη πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία και να προστατεύσει το Πανεπιστήμιο της πόλης, που είναι ένας από τους ισχυρότερους οικονομικούς παράγοντες για αυτήν!

Συμφωνείτε με την άποψη αυτή?


Γράψτε ένα σχόλιο


Αποδέχομαι τους ΟΡΟΥΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΗΣΗΣ

* Όριο σχολίων: 120 λέξεις / 750 χαρακτήρες


Μεγάλοι
Χορηγοί

Μεγάλοι
Χορηγοί