Αρθρογραφούν

Αγγελίδης Ιωάννης

Αρχιτέκτων-Πολεοδόμος-Χωροτάκτης-Πρόεδρος της «Ένωσης για τα Δικαιώματα των Πεζών»

Ο Γιάννης Αγγελίδης είναι αρχιτέκτονας, πολεοδόμος και χωροτάκτης. 1952-

Σπουδές στο Α.Π.Θ./Π.Σ./Τ.Α., στο CENTRE DE RECHERCHE D’ URBANISME και στο INSTITUTE D’ URBANISME DE PARIS.  

Από το  1978  ως το 2017 σαν ελεύθερος επαγγελματίας μελετητής δημοσίου, διατηρεί συγκροτημένο γραφείο μελετών στην Θεσσαλονίκη. Μέλος του Σ.Α.Θ. του Σ.Α.Δ.Α.Σ. και του Σ.Ε.ΠΟ.Χ. Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου Πολεοδομικών Μελετών της Νομαρχ. Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης από το 2000 έως το 2010. Μέλος της Μόνιμης Επιτροπής του Τ.Ε.Ε. Κ.Μ. για την Χωροταξία-Πολεοδομία-Οικιστικά επί σειρά ετών 2000 έως 2015. Πρόεδρος της «Ένωσης για τα δικαιώματα των Πεζών».

Σαρανταετής εμπειρία εργασίας ως ελεύθερος επαγγελματίας, με δεκάδες πολεοδομικές και χωροταξικές μελέτες σε όλα τα επίπεδα σχεδιασμού και τα είδη των οικισμών, στον σχεδιασμό της πρώτης ΕΠΑ, στα προγράμματα Παραθεριστικής  κατοικίας, στον σχεδιασμό πολλών οικισμών κάτω των 2.000 κατ., στον σχεδιασμό οικισμών για Παλιννοστούντες ομογενείς, στον σχεδιασμό 15 Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων, και σχεδίων για Συνεταιρισμούς και ιδιώτες.

Σημαντική πείρα εργασίας στον τομέα του κυκλοφοριακού σχεδιασμού οικισμών & αστικών περιοχών. Με το γραφείο του εκπόνησε πολλές μελέτες κυκλοφοριακής οργάνωσης, πεζοδρομήσεων και άλλων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων αυτοτελώς η στα πλαίσια πολλών σχεδίων Ανάπλασης, Πολεοδόμησης και οργάνωσης περιοχών, οικισμών και μεγάλων χώρων, μετείχε σαν μέλος ομάδας εργασίας σε σημαντικές κυκλοφοριακές μελέτες όπως της Γενικής Μελέτης Μεταφορών & Κυκλοφορίας στο ΠΣΘ.

Εκπόνηση προγραμμάτων ανάπλασης ποικίλου περιεχομένου, αστικών ή περιαστικών  περιοχών σε συνδυασμό ή όχι με πολεοδομικές και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Υπηρεσίες Συμβούλου σε ΟΤΑ, Φορείς και επιχειρήσεις για θέματα οικιστικής ανάπτυξης, πολεοδομικών, κυκλοφοριακών και αρχιτεκτονικών ρυθμίσεων.

Τα πιο πρόσφατα Άρθρα

Αρχή Σοφίας Ονομάτων Επίσκεψις  (ΑΝΤΙΣΘΕΝΗΣ)

Η νέα ιστοσελίδα For ΤΗΕSS ξεκινάει την πορεία της. Εύχομαι καλή και δημιουργική πορεία. Για αρχή, ένα πρώτο άρθρο από έναν πολεοδόμο-χωροτάκτη -όπως ο υποφαινόμενος – δεν μπορεί να είναι άλλο από μια γενική εισαγωγή στις τάσεις και τις κατευθύνσεις της αστικής ανάπτυξης στον ευρωπ... Δείτε περισσότερα

Γραφτείτε στους ΦΙΛΟΥΣ του ΚΤΙΡΙΟforTHESS

Για να προσκαλείστε σε εκδηλώσεις και να ενημερώνεστε για νέες ιδέες & προτάσεις επιστημόνων και τεχνοκρατών της πόλης

newsletter newspapers