Αρθρογραφούν

Θεοδοσίου Νικόλαος

Καθηγητής Α.Π.Θ.

Ο Νικόλαος Θεοδοσίου γεννήθηκε στην Αμμόχωστο της Κύπρου. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης όπου ολοκλήρωσε και το διδακτορικό του.

Σήμερα είναι καθηγητής στον Τομέα Υδραυλικής και Τεχνικής Περιβάλλοντος και Διευθυντής του Εργαστηρίου Τεχνικής και Διαχείρισης Υδατικών Πόρων του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ.

Ασχολείται με θέματα διαχείρισης υδατικών πόρων και προστασίας και αποκατάστασης του περιβάλλοντος, ενώ συμμετέχει σε εθνικές και διεθνείς επιστημονικές επιτροπές. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 35 χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα ενώ έχει δημοσιεύσει πάνω από 150 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων.

Είναι, μεταξύ άλλων, Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Προστασία περιβάλλοντος και βιώσιμη ανάπτυξη», Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Association of European Civil Engineering Faculties, πρώην πρόεδρος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Υδροτεχνικής Ένωσης και Συντονιστής του Συμβουλίου Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ.

Είναι πρόεδρος του δικτύου των Ηνωμένων Εθνών για την Προώθηση Λύσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, που τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, UN Sustainable Development Solutions Network Black Sea.

Τα πιο πρόσφατα Άρθρα

Η Διαχείριση Αστικών Υδάτων στη Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που μεγαλώνει συνεχώς, τόσο σε πληθυσμό όσο και σε έκταση. Μαζί με την πόλη όμως μεγαλώνουν και οι ανάγκες και τα προβλήματα. Ένα σημαντικό θέμα, που ακολουθεί την εξέλιξη των πόλεων είναι η ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων. Δείτε περισσότερα

Γραφτείτε στους ΦΙΛΟΥΣ του ΚΤΙΡΙΟforTHESS

Για να ειδοποιήστε για εκδηλώσεις, νέες ιδέες & προτάσεις επιστημόνων και τεχνοκρατών της πόλης

newsletter newspapers