Αρθρογραφούν

Θεοδοσίου Νικόλαος

Καθηγητής Διαχείρισης Υδατικών Πόρων, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Ο Νικόλαος Θεοδοσίου γεννήθηκε στην Αμμόχωστο της Κύπρου. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης όπου ολοκλήρωσε και το διδακτορικό του.

Σήμερα είναι καθηγητής στον Τομέα Υδραυλικής και Τεχνικής Περιβάλλοντος και Διευθυντής του Εργαστηρίου Τεχνικής και Διαχείρισης Υδατικών Πόρων του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. Ασχολείται με θέματα διαχείρισης υδατικών πόρων και προστασίας και αποκατάστασης του περιβάλλοντος, ενώ συμμετέχει σε εθνικές και διεθνείς επιστημονικές επιτροπές.

Είναι, μεταξύ άλλων, διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών “Προστασία περιβάλλοντος και βιώσιμη ανάπτυξη”, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Association of European Civil Engineering Faculties, πρώην πρόεδρος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Υδροτεχνικής Ένωσης και συντονιστής του Συμβουλίου Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ.

Είναι πρόεδρος του δικτύου των Ηνωμένων Εθνών για την Προώθηση Λύσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, που τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, UN Sustainable Development Solutions Network Black Sea.

Τα πιο πρόσφατα Άρθρα

Κλιματική αλλαγή και πλημμύρες. Οι κίνδυνοι για τη Θεσσαλονίκη

Θα προσπαθήσω και εγώ με τη σειρά μου, με την εμπειρία και την εξειδίκευση μου, να συμβάλω στην κατανόηση του τι έγινε τις τελευταίες ημέρες στη Θεσσαλία. Τα χαρακτηριστικά της καταιγίδας Daniel ήταν εξωπραγματικά. Το φαινόμενο, σύμφωνα με τις πρώτες αναλύσεις έχει περίοδο επαναφοράς (δη... Δείτε περισσότερα

Η Διαχείριση Αστικών Υδάτων στη Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που μεγαλώνει συνεχώς, τόσο σε πληθυσμό όσο και σε έκταση. Μαζί με την πόλη όμως μεγαλώνουν και οι ανάγκες και τα προβλήματα. Ένα σημαντικό θέμα, που ακολουθεί την εξέλιξη των πόλεων είναι η ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων. Δείτε περισσότερα

Γραφτείτε στους ΦΙΛΟΥΣ του ΚΤΙΡΙΟforTHESS

Για να προσκαλείστε σε εκδηλώσεις και να ενημερώνεστε για νέες ιδέες & προτάσεις επιστημόνων και τεχνοκρατών της πόλης

newsletter newspapers