Αρθρογραφούν

Μπίλλιας Πάρις

Πολιτικός Μηχανικός, Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Πολιτικός μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από το 1985 έως το 1990.

Από το 1990 έως το 2002 εργάστηκα ως ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός με αντικείμενο την εκπόνηση μελετών δημοσίων και ιδιωτικών έργων. Από το 2002 έως σήμερα είμαι συνιδρυτής και τα τελευταία χρόνια πρόεδρος και διευθύνων   σύμβουλος τεχνικής εταιρείας.

Κατά την διάρκεια της επαγγελματικής μου καριέρας έχω εκπονήσει, επιβλέψει, και συντονίσει δεκάδες σύνθετα οικοδομικά και τεχνικά έργα πολιτικού μηχανικού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δημοσίου και ιδιωτικού ενδιαφέροντος.

Παράλληλα με την επαγγελματική μου δραστηριότητα έχω εκλεγεί πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Θεσσαλονίκης από το 1999 – 2005, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου τμήματος  Κεντρικής Μακεδονίας από το 2007  και πρόεδρος από το 2014 έως το 2019.

Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από το 2019 έως σήμερα.

Μέλος  του Διοικητικού Συμβουλίου του Ερευνητικού  Ινστιτούτου Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών  (Ι.Τ.Σ.Α.Κ.)  από το 2009 -2011.

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς  (Κ.Ε.Δ.Α.Κ.) από το 2014 –2019, 

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης από το 2017 έως  σήμερα.

Τα πιο πρόσφατα Άρθρα

Η Θεσσαλονίκη αποκτά νέα ταυτότητα και στρέφει το βλέμμα στη θάλασσα

Το πιο μεγάλο, το πιο σπουδαίο έργο της Θεσσαλονίκης, αυτό που θα την αναμορφώσει και θα την οδηγήσει στη νέα εποχή, αλλάζοντας την ταυτότητά της, απέχει ένα βήμα πριν να περάσει στο στάδιο της υλοποίησης. Πρόκειται για την ενοποίηση και ανάπλαση παραλιακού μετώπου, σε μήκος 40 χιλιομέτρ... Δείτε περισσότερα

Σε τροχιά υλοποίησης το FlyOver

Τα νέα για αυτό το τόσο σημαντικό έργο είναι ιδιαίτερα ευχάριστα, καθώς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών το δρομολόγησε με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Έτσι, υπάρχει ήδη προσωρινός ανάδοχος, βρίσκεται σε εξέλιξη ο προσυμβατικός έλεγχος και, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, η σύμβαση αναμένεται ν... Δείτε περισσότερα

Γραφτείτε στους ΦΙΛΟΥΣ του ΚΤΙΡΙΟforTHESS

Για να προσκαλείστε σε εκδηλώσεις και να ενημερώνεστε για νέες ιδέες & προτάσεις επιστημόνων και τεχνοκρατών της πόλης

newsletter newspapers