Αρθρογραφούν

Κουτσούκος Κωνσταντίνος

Πολ. Μηχανικός Α.Π.Θ., MSCE, MA Economics-Διευθύνων Σύμβουλος, Εγνατία Οδός Α.Ε.

Ο Κωνσταντίνος Κουτσούκος είναι Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ., με ειδικότητα Συγκοινωνιολόγου και μέλος του στελεχιακού δυναμικού της Eταιρείας «Εγνατία Οδός Α.Ε.» (ΕΟΑΕ) από το 1997.

Η Εταιρεία έχει αντικείμενο τη μελέτη, λειτουργία, συντήρηση κι εκμετάλλευση του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού. Ο κ. Κουτσούκος κατείχε διάφορες ανώτερες διοικητικές θέσεις κι από το 2006 διετέλεσε Διευθυντής Λειτουργίας του αυτοκινητοδρόμου, ενώ ως Διευθυντής Διοδίων ήταν αρμόδιος για τη λειτουργία των Διοδίων στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας. Διαθέτει πάνω από 25 χρόνια επαγγελματική εμπειρία στην Ελλάδα και τις Η.Π.Α., με κύρια εξειδίκευση στον τομέα των Συγκοινωνιακών Έργων.

Εργάστηκε για έξι χρόνια στον κρατικό φορέα μεταφορών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στο Τέξας, με αντικείμενο το σχεδιασμό έργων αυτοκινητοδρόμων με εφαρμογές Διοδίων και Τηλεματικής (ITS), αλλά και μέσων σταθερής τροχιάς. Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1988) και κάτοχος δύο Μεταπτυχιακών τίτλων από τις ΗΠΑ. Μεταπτυχιακές σπουδές Συγκοινωνιολόγου στις ΗΠΑ (Master of Science in Civil Engineering) με υποτροφία σπουδών από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα και Μεταπτυχιακές Σπουδές Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο του Τέξας με υποτροφία σπουδών. Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας (2014-2016) και ιδρυτικό μέλος ως εκπρόσωπος της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» στον φορέα «Ελληνικές Υποδομές και Οδοί με Διόδια» με τον διακριτικό τίτλο «HELLASTRON» (Hellenic Association of Toll Road Network). Ο φορέας ιδρύθηκε με τη συμμετοχή όλων των αυτοκινητοδρόμων και υποδομών με διόδια που λειτουργούν στην Ελλάδα, ενός δικτύου που καλύπτει 2.500 χλμ. Αυτοκινητοδρόμων και κατέχει την θέση του Προέδρου από το 2021. Έχει διατελέσει εκλεγμένο μέλος στην Ένωση Ευρωπαϊκών Αυτοκινητοδρόμων με Διόδια (ASECAP) το 2014 (εκτελεστική επιτροπή COMEX) κι έχει εκπροσωπήσει τους οκτώ ελληνικούς αυτοκινητοδρόμους στην Ένωση της ASECAP, την ίδια χρονιά.

Ο κ. Κουτσούκος εκπροσωπεί την Ελληνική συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, στα θέματα ηλεκτρονικών διοδίων και διαλειτουργικότητας από το 2002, ενώ αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος της Διοικητικής Αρχής Σηράγγων (Δ.Α.Σ.) από το 2007, την υπεύθυνη αρχή για την αδειοδότηση της λειτουργίας των σηράγγων στους αυτοκινητοδρόμους της Ελληνικής Επικράτειας. Μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.) από το 1989. Μέλος της Αμερικάνικης Ένωσης Πολιτικών Μηχανικών (American Society of Civil Engineer ITE). Ο κ. Κουτσούκος έχει πληθώρα δημοσιεύσεων σε Παγκόσμια και Ελληνικά συνέδρια του κλάδου των Συγκοινωνιολόγων, μία από τις πρώτες το 1990, βραβευμένη στο ετήσιο Συγκοινωνιακό Ερευνητικό Συνέδριο για μελέτη ατυχημάτων (Transportation Research Board Conference in Washington D.C.). Συμπεριλήφθηκε τον Αύγουστο του 1995, παράλληλα με την επαγγελματική δραστηριότητα του και  τη δραστηριότητα του σε θέματα Οικονομίας, στην 29η έκδοση του Who is Who (29th edition of Who’s Who in Finance and Industry).

Δεν υπάρχουν ακόμη άρθρα.

Γραφτείτε στους ΦΙΛΟΥΣ του ΚΤΙΡΙΟforTHESS

Για να προσκαλείστε σε εκδηλώσεις και να ενημερώνεστε για νέες ιδέες & προτάσεις επιστημόνων και τεχνοκρατών της πόλης

newsletter newspapers