ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ “ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΥ 2030”- Όλες οι ομιλίες στο ForTHESS TV

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ “ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΥ 2030”- Όλες οι ομιλίες στο ForTHESS TV

Χρόνος Ανάγνωσης: 8'
24 Φεβ 2023
ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ “ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΥ 2030”- Όλες οι ομιλίες στο ForTHESS TV
Χρόνος Ανάγνωσης: 8'

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κοινού στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης, εντός της ΔΕΘ, αλλά και με παράλληλη online παρακολούθηση,  πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20.2.2023 η εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από την ΕΥΑΘ, το ΤΕΕ/ΤΚΜ, τη ΔΕΘ-HELEXPO και με την υποστήριξη της ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Α.Π.Θ. και του  ΚΤΙΡΙΟ/ forTHESS, με θέμα: ΕΡΓΑ & ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΥ 2030

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε με μια σύντομη αλλά περιεκτική εισήγηση ο Πέτρος Παπαϊωάννου Εκδότης του ΚΤΙΡΙΟ/forTHESS και προλόγισε ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης και στη συνέχεια το κοινό είχε τη ευκαιρία να ακούσει δυο panels ομιλητών, που συντόνισαν ο κ. Πέτρος Παπαϊωάννου και κ. Νίκος Θεοδοσίου, Kαθηγητής Α.Π.Θ. 

Πέτρος Παπαϊωάννου, Εκδότης-Πολιτικός μηχανικός

Στο 1ο Panel σχετικό με τα «Θέματα & Έργα Ανάπτυξης της πόλης» ακούσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον το σχέδιο για το Νέο Παραλιακό Μέτωπο που προλόγισε ο κος Τσακούμης Γιώργος, Πρόεδρος ΤΕΕ/TΚΜ και ανέπτυξε ο κος Μπίλλιας Πάρις, Αντιπ/ρχης Υποδομών και Δικτύων Κ.Μ. Για το Λιμάνι ως ισχυρό παράγοντα ανάπτυξης της πόλης με την επιβατική και εμπορική του δυνατότητα, μίλησε ο κος Βλάχος Δημήτρης, Καθηγητής Α.Π.Θ. ενώ μεγάλο ενδιαφέρον είχε η ομιλία του κου Τζήκα Τάσου, Πρόεδρου της ΔΕΘ-HELEXPO, ο οποίος παρουσίασε τη Νέα ΔΕΘ, τον εκθεσιακό κόμβο των Βαλκανίων και τόνισε πως η πρωτοβουλία και απόφαση να παραμείνει η ΔΕΘ στο κέντρο της πόλης ήταν αναγκαία για την εξασφάλιση της επιτυχίας των διοργανώσεων, λόγω της συνάφειας με το κέντρο της πόλης και της εύκολης επισκεψιμότητας. Με αυτή την απόφαση αποφεύχθηκε και η πιθανότητα μεταμόρφωσης του οικοπέδου της ΔΕΘ σε «νεκροταφείο κτιρίων», κάτι που θα προέκυπτε από διεκδικήσεις  φορέων και θα έμεναν ανεκμετάλλευτα. Με το νέο σχέδιο, το 55% του χώρου της σημερινής λειτουργικής έκθεσης, δίνεται για χρήση στην πόλη και «αυτό αποτελεί μια win-win λύση για όλους», όπως ανέφερε ο κος Τζήκας. Τέλος, ο κ. Τάσιος Γρηγόρης, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδοχείων(Π.Ο.Ξ.) μίλησε για την σημασία της συνδεσιμότητας της πόλης με την ενδοχώρα και τα Βαλκάνια, για την ανάπτυξή της.

Τάσος Τζήκας, Πρόεδρος ΔΕΘ-HELEXPO

Στο 2ο Panel σχετικό με «Θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης» ακούσαμε απόψεις επίλυσης του κυκλοφοριακού προβλήματος από τον κ. Παπαϊωάννου Παναγιώτη, Kαθηγητή  Α.Π.Θ., όπως και την εισήγηση του κου Μουσιόπουλου Νίκου, Καθηγητή Α.Π.Θ. σχετική με την κυκλική οικονομία και τη σχέση της με την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια, ο κος Μπίκας Δημήτρης, Ομότιμος Καθηγητής Α.Π.Θ. αναφέρθηκε στη σημασία της αναβάθμισης του κτιριακού δυναμικού της πόλης και ακολούθως ο κος Παπαδόπουλος Άγις, Καθηγητής Α.Π.Θ. και Πρόεδρος Ε.Υ.Α.Θ. αναφέρθηκε στην ανάγκη διασφάλισης της υδροδότησης της Θεσσαλονίκης.

Στο τέλος της επιτυχημένης αυτής εκδήλωσης, ακολούθησαν ερωτήματα του κοινού και συζήτηση των εισηγητών για τα θέματα αυτά, με μοναδικό στόχο της ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό της Θεσσαλονίκης, όπως και την ευημερία των πολιτών της.

Παρακολουθήστε το Mini Video της Εκδήλωσης

Παρακολουθήστε όλη την εκδήλωση εδω: https://www.youtube.com/watch?v=jZ9QLDlkWSQΜεγάλοι
Χορηγοί

Μεγάλοι
Χορηγοί