Αρθρογραφούν

Ουγγρίνης Θεοφάνης(Φάνης)

Project Manager - Eιδικός Συνεργάτης του Π.Μ.Δ.Α.Α.Ε.-Κ.Μ.

Γεννήθηκε το 1968 στη Θεσσαλονίκη, όπου και κατοικεί μόνιμα. Τελείωσε το 10ο Γυμνάσιο-Λύκειο Θεσσαλονίκης. Φοίτησε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Πυροβολικό. Μιλά άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά. Ικανός χρήστης Microsoft Office, WordPress και Atlantis ERP.

Παρακολουθεί τακτικά σεμινάρια και συμμετέχει σε διάφορες στρογγυλές τράπεζες, όπως αυτές του ΕΒΕΘ, του ΣΒΒΕ, της Παγκόσμιας Τράπεζας, της ΕΕΔΕ, του ΤΕΕ, του ΠΑΜΑΚ και πολλών άλλων φορέων.

Το 1987 ξεκίνησε να απασχολείται στον κλάδο των fillers ανθρακικού ασβεστίου και παραγωγής δομικών υλικών, με αρχικό αντικείμενο το  project management ανάπτυξης νέων υλικών, αλλά και διαχείρισης προγραμμάτων εθνικών και ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων.

Το 1999 αναλαμβάνει πλήρη χρέη γενικής διεύθυνσης και διεύθυνσης πωλήσεων παλαιάς οικογενειακής επιχείρησης, σημειώνοντας σημαντική πρόοδο τόσο όσον αφορά τη διοικητική λειτουργία, όσο και σε σχέση με τις οικονομικές και εμπορικές επιδόσεις, τουλάχιστον μέχρι την κατακόρυφη πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας το 2009.

Διαχειρίστηκε προγράμματα υποστηριζόμενα από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πραγματοποιώντας εκτεταμένες επενδύσεις σε σύγχρονο παραγωγικό εξοπλισμό και σε έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων και λειτουργικών μεθόδων.

Τον Ιανουάριο του 2017 ξεκίνησε και έτρεξε το διαδικτυακό πρότζεκτ www.point4023.gr , μια ιστοσελίδα όπου Έλληνες “της διπλανής πόρτας” καταθέτουν ελεύθερα τις σκέψεις τους για την τοπική, εθνική και διεθνή πραγματικότητα.

Από το 2019 αποτελεί στέλεχος (εξωτερικός συνεργάτης) του Περιφερειακού Μηχανισμού Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας, της ΠΚΜ. Αποστολή του Μηχανισμού είναι η καταγραφή τάσεων στο χώρο της απασχόλησης, με έμφαση στα ειδικά χαρακτηριστικά της Κεντρικής Μακεδονίας.

Μέλος στο ΔΣ του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (αντιπρόεδρος).

Μέλος στο Think Tank ΣΕΒΕ, του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, του Συλλόγου Φίλων Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης, του Συλλόγου Φίλων Ν.Παραλίας, της Παρέμβασης, και επίσης συμμετείχε στο παρελθόν ως δοτό μέλος στην επιτροπή διοίκησης του ΚΠΕΕ, στο παράρτημα ΒΕ.

Διετέλεσε μέλος στο ΔΣ του παραρτήματος ΒΕ της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, από το 2018 έως το 2022.

Διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΘ, από το 2005 ως το 2017.

Διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΒΒΕ, από το 2003 ως το 2015, με ενεργή προσωπική συμμετοχή στις ομάδες εργασίας Περιβάλλοντος και Εργασιακών.

Διετέλεσε μέλος του ΔΣ της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης από το 2008 ως το 2013, αρχικά με καθήκοντα εφόρου ακινήτου περιουσίας και κατόπιν ως ταμίας.

Συμμετείχε προεκλογικά στο έργο της Γραμματείας Προγράμματος της ΝΔ.

Είναι διπλωματούχος της σχολής ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης του ΝΟΘ, ενώ περνά μεγάλο μέρος από τον ελεύθερο χρόνο στον κινηματογράφο και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το 2015 υπήρξε υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσ/νίκης με το Ποτάμι, ενώ στις τελευταίες δημοτικές εκλογές δοκιμάστηκε με τον συνδυασμό του Νίκου Ταχιάου.

Αρθρογραφεί συστηματικά στην Καθημερινή, στο Athens Voice, στο Liberal.gr, στο ThePresident.gr, στο Voria.gr, στο Xrima.gr, στο Thestival.gr, στο GrTimes.gr, στη Μακεδονία, στο MyPortal.gr και στην Μεταρρύθμιση, ενώ διατηρεί και ιδιαίτερα ευρεία παρουσία στα σοσιαλ μίντια, και συμμετέχει ενεργά στα δρώμενα της Θεσσαλονίκης.

Είναι παντρεμένος με την αργυροχρυσοχόο Ναταλία Μαυρούλη και έχουν δύο παιδιά.

Τα πιο πρόσφατα Άρθρα

Επείγει η ενίσχυση των δικτυακών και άλλων υποδομών της Θεσσαλονίκης

Όσοι είμαστε πελάτες των υπόλοιπων τηλεφωνικών εταιρειών το συνειδητοποιούμε όποτε πέφτουμε θύματα μιας ακόμη δικτυακής βλάβης, οφειλόμενης στη  γνώριμη πια τεχνική ανεπάρκεια του “μεγάλου παίκτη” στις ελληνικές τηλεπικοινωνίες. Η διάσταση αυτή μας έγινε ιδιαίτερα φανερή όταν ενημερωθήκα... Δείτε περισσότερα

Γραφτείτε στους ΦΙΛΟΥΣ του ΚΤΙΡΙΟforTHESS

Για να ειδοποιήστε για εκδηλώσεις, νέες ιδέες & προτάσεις επιστημόνων και τεχνοκρατών της πόλης

newsletter newspapers