Αρθρογραφούν

Σκιαδαρέσης Γιώργος

Δρ. Αρχαιολόγος- Αν. Προϊστάμενος Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1969, όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., με ειδικότητα στη Βυζαντινή Αρχαιολογία. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος από την ίδια σχολή. Η διδακτορική του διατριβή έχει θέμα: “Η Παλαιά Μητρόπολη της Βέροιας στο πλαίσιο της Βυζαντινής Αρχιτεκτονικής”.

Από το 1992 μέχρι σήμερα εργάζεται ανελλιπώς σε Αρχαιολογικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Αρχικά στη Θεσσαλονίκη (ΙΣΤ’ ΕΠΚΑ και 9η ΕΒΑ), από το 2006 στη Βέροια (11η ΕΒΑ), από το 2014 στην Πέλλα και στην Έδεσσα ως προϊστάμενος του Τμήματος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας και από το 2017 ως και το 2020 στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης ως προϊστάμενος του Τμήματος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και ως Αν. Προϊστάμενος. Από τον Ιανουάριο του 2021 εργάζεται στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους με τα καθήκοντα του Αν. Προϊσταμένου.

Έχει ασχοληθεί κυρίως με μελέτες βυζαντινής, μεταβυζαντινής και οθωμανικής αρχιτεκτονικής με σχετικές δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις σε συνέδρια.

Από το 2004 είναι μέλος της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας. Από τον Απρίλιο του 2019 είναι αναπληρωματικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων.

Τα πιο πρόσφατα Άρθρα

Ο ρόλος της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας στη σύγχρονη πραγματικότητα

Η πολιτιστική κληρονομιά συνιστά ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, της πόλης μας της Θεσσαλονίκης και σημαντικό αναπτυξιακό πυλώνα. Υπό το πρίσμα αυτό, τα μνημεία και οι αρχαιολογικοί χώροι πρέπει να αντιμετωπίζονται με εξωστρέφεια, αναδεικνύοντας τη δυναμική τους και τη... Δείτε περισσότερα

Γραφτείτε στους ΦΙΛΟΥΣ του ΚΤΙΡΙΟforTHESS

Για να προσκαλείστε σε εκδηλώσεις και να ενημερώνεστε για νέες ιδέες & προτάσεις επιστημόνων και τεχνοκρατών της πόλης

newsletter newspapers