Αρθρογραφούν

Νάστης Αναστάσιος

Ομ. Καθηγητής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Α.Π.Θ.

Ο Αναστάσιος Σ. Νάστης είναι Ομ. Καθηγητής του ΑΠΘ, Πτυχιούχος Δασολογίας και Γεωπονίας του Α.Π.Θ. MS και Ph.D. Λιβαδοπονίας, από το Utah State University των ΗΠΑ, μέλος της ομάδος της Τραπέζης της Ελλάδος για την κλιματική αλλαγή. Υφηγητής από το 1981 και καθηγητής από το 1990 έως το 2009 στον Τομέα Λιβαδοπονίας και Άγριας Πανίδας του Α.Π.Θ. Επισκέπτης Καθηγητής στο Utah State University των ΗΠΑ. Εμπειρογνώμονας στο INRA της Γαλλίας. Εργασιακή εμπειρία στις ΗΠΑ, τη Ρωσία, τη Γαλλία και τη Νιγηρία. Επιστημονικός υπεύθυνος σε 18 Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα, και συμμετοχή σε πολυάριθμα ενώ εκπόνησε 79 μελέτες εφαρμογής.

Οργάνωσε 7 εθνικά και 7 διεθνή συνέδρια. Δημοσίευσε 174 εργασίες, έχει συγγράψει δύο βιβλία και έχει περισσότερες από 1000 βιβλιογραφικές αναφορές. Διετέλεσε: Συγκλητικός και Πρόεδρος στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Μέλος της επιτροπής ερευνών του Α.Π.Θ. για δύο θητείες, Μόνιμο μέλος της “Standing Committee for Agricultural Research” της Ε.Ε. για πέντε έτη, Μέλος διαφόρων επιτροπών της ΕΕ όπως Agrimed, “Agrosilvopastoral systems”, Sheep and Goat Nutrition, CIHEAM και διαφόρων επιτροπών στο πρώην Υπουργείο Γεωργίας.

Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας στο Υπουργείο Ανάπτυξης και της επιτροπής αναγνώρισης τίτλων σπουδών αλλοδαπής στην Κύπρο. Έλαβε υποτροφίες: ΙΚΥ, Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Utah State University των ΗΠΑ, και διακρίσεις της “Xi Sigma Pi” των Η.Π.Α. και της European Association for Animal Production.

Τα πιο πρόσφατα Άρθρα

Το περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης δεν αξιοποιείται και οι υποδομές αναψυχής κινδυνεύουν

Η περιοχή του περιαστικού δάσους – πάρκου της Θεσσαλονίκης είναι μια πολύ αξιόλογη συγκροτημένη έκταση 30.252 στρ., στις παρυφές του πολεοδομικού ιστού της πόλης. Αυτή έχει ανακηρυχθεί “Τοπίο Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλους” και προστατεύεται με ειδικό νόμο (ΦΕΚ 549/1984). Το... Δείτε περισσότερα

Το πράσινο της Θεσσαλονίκης μπορεί να αυξηθεί

Το πράσινο είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την ποιότητα της ζωής των κατοίκων και ιδιαίτερα για τις κοινωνικές, περιβαλλοντικές, οικονομικές και αισθητικές ανάγκες τους. Οι περισσότερες πυκνοκατοικημένες πόλεις δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα κατώτερα διεθνή αποδεκτά όρια πρασ... Δείτε περισσότερα

Γραφτείτε στους ΦΙΛΟΥΣ του ΚΤΙΡΙΟforTHESS

Για να προσκαλείστε σε εκδηλώσεις και να ενημερώνεστε για νέες ιδέες & προτάσεις επιστημόνων και τεχνοκρατών της πόλης

newsletter newspapers